Provincie Drenthe

Provincie Drenthe zet zich in voor nul verkeersslachtoffers

Voor medewerkers van provincie Drenthe is het handig om altijd bereikbaar te zijn, maar in het verkeer is dat levensgevaarlijk. Daarom is provincie Drenthe ambassadeur van de MONO-campagne. In mei 2022 ondertekende Wim Brenkman het MONO-convenant namens de organisatie en riep andere bedrijven in Drenthe op om ook MONO te rijden. En sindsdien zet provincie Drenthe zich actief in om MONO de sociale norm te maken.

Interne aanpak MONO

Organisaties en hun medewerkers moeten het niet normaal meer vinden om onderweg met hun telefoon bezig te zijn. Dat is het doel van de MONO-campagne. Daarom werkt de provincie Drenthe binnen de organisatie aan het bewustzijn van MONO rijden. Zo staat er in de gang een Checkplek. Hier kunnen medewerkers nog even rustig hun telefoon checken voordat ze in de auto of op de fiets stappen. En ook in de bedrijfsauto’s van de provincie word je door kaartjes herinnert aan het belang van MONO rijden. Daarnaast worden flyers over MONO verspreidt in de organisatie en wordt MONO waar mogelijk meegenomen tijdens personeelsbijeenkomsten, zoals tijdens de pubquiz.

Als je MONO rijdt, dan rijd je risicobewust. Om de ernst van de risico’s van telefoongebruik in het verkeer te onderstrepen, is Fred Sprenger geïnterviewd tijdens een uitzending van DNA (interne talkshow van provincie Drenthe). Hij heeft zijn dochter verloren door telefoongebruik in het verkeer. Een verhaal wat veel indruk maakte op medewerkers van de provincie.

MONO rijden blijft op de agenda binnen de provincie Drenthe. Zo wordt er intern regelmatig aandacht geschonken aan MONO rijden tijdens bijeenkomsten. Maar ook naar partners en klanten draagt de provincie Drenthe de boodschap uit: als je onderweg bent, houd je je ogen op de weg!