De MONO-Toolkit; wat is dat precies?

14 juli 2022 • 3 minuten leestijd

Wil je MONO rijden om samen met jouw organisatie te helpen het verkeer veiliger te maken? Dat is mooi! De speciale MONO-toolkit bevat handige tools en instructies om MONO in jouw organisatie de norm te maken. In deze toolkit vind je onder andere materiaal om een Checkplek in te richten; een plek waar medewerkers voor vertrek nog even rustig op hun gemak hun telefoon kunnen checken. De toolkit zit verder boordevol met andere middelen om je medewerkers te stimuleren MONO te rijden.

De MONO-checkplek
Een Checkplek is een plek (bijvoorbeeld in de hal van je organisatie) waar je voor vertrek nog even rustig je telefoon kunt checken. Even dat laatste mailtje beantwoorden, een appje versturen of je socials checken bijvoorbeeld. Het doel van deze plek is om het checken van de telefoon vóór vertrek zo makkelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken. De volgende middelen zijn beschikbaar om een Checkplek in te richten:

 • Zitelement (van karton) waarop je voor vertrek je telefoon kunt checken
 • Beachvlag
 • Flyer met informatie over hoe je je telefoon Mono kunt instellen
 • Koffiebekers
 • Gepersonaliseerde handtekeningenposter (A3-formaat)
 • Stappenplan met uitleg over hoe je voor Mono kunt gaan
 • Handtekeningenposter waarop medewerkers hun commitment kunnen vastleggen

 

De MONO-toolkit
Naast de Checkplek bieden we in de toolkit algemene middelen aan die je kan inzetten om samen met je medewerkers voor MONO te gaan:

 • Mono-convenant: door dit convenant als organisatie te tekenen, geven jullie aan je deelname aan het verkeer niet te laten verstoren door smart devices. Laat het convenant tekenen door de directie of het management en hang het ondertekende convenant op een geschikte en prominente plek om medewerkers te stimuleren MONO te rijden.
 • Gepersonaliseerde handtekeningenposter: op deze poster zetten alle medewerkers die MONO gaan rijden hun handtekening. Dit is een mooie stok achter de deur om met z’n allen aan MONO te houden en de inzet te vergroten.
 • Krijtboodschap voor bij het fietsenhok: met een speciale spuitmal breng je de MONO-boodschap aan op een geschikte plek, zoals bij het fietsenhok van jullie organisatie. MONO rijden is namelijk niet alleen belangrijk voor automobilisten maar voor alle bestuurders!
 • Kopij: om zowel intern als extern bekend te maken dat jullie MONO rijden, bieden wij kopij aan voor op jullie website, intranet en social media.
 • Sleutelhangers: hang deze sleutelhanger aan de sleutel van bijvoorbeeld de bedrijfsauto. Zo wordt de bestuurder er op tijd aan herinnerd om zijn/haar telefoon en andere afleiding weg te leggen.
 • Autostickers: met deze op maat gemaakte stickers voor het hele wagenpark maak je aan iedereen duidelijk dat jullie MONO rijden. Tegelijkertijd functioneren de stickers als een extra geheugensteuntje voor de bestuurders om MONO te rijden.
 • E-mailhandtekening: met deze e-mailhandtekening laat je aan jouw contacten zien dat jullie meedoen aan MONO. Wie weet inspireer je hen om ook MONO te gaan rijden!
 • Webbanners: we bieden webbanners aan in verschillende formaten die je op je eigen website kan plaatsen. Dit is een mooie en duidelijke manier om aan te kondigen dat jullie MONO rijden.

 

Online en offline beschikbaar
Bovengenoemde middelen zijn, afhankelijk van het middel, in print dan wel online beschikbaar. De printmiddelen worden samengevoegd tot een fysieke toolkit die we bij je langsbrengen.

Eigen ideeën?
Uiteraard ben je helemaal vrij om bovengenoemde middelen aan te vullen met eigen ideeën. Er is van alles mogelijk!

Programma
Naast de middelen bieden we je ook activiteiten aan die helpen om met jouw bedrijf voor MONO te gaan. Allereerst bieden we je de mogelijkheid om het MONO-promotieteam uit te nodigen. Het team komt langs om het gesprek aan te gaan met jouw medewerkers over hun motivatie om MONO te rijden. Je kunt dit moment ook aangrijpen om aan jouw medewerkers te vragen om hun commitment vast te leggen op de handtekeningenposter. Daarnaast bieden we je tijdens de uitvoeringsfase ook een helpende hand. Daar waar nodig denken en helpen we graag mee. Tot slot willen we de campagne graag met je evalueren. We stemmen nader af wanneer dit wenselijk is.

Meedoen?

Heeft jouw bedrijf of organisatie ook interesse om zich in te zetten voor Mono? Laat het ons dan weten via info@monodrenthe.nl of (06) 52 47 51 35

Aanmelden