Drentse gemeentebestuurders tekenen MONO-convenant

24 maart 2023 • < 1 minuten leestijd

Drentse gemeenten vragen medewerkers smartphonevrij te rijden

Op 23 maart 2023 ondertekenden alle Drentse gemeenten het MONO-convenant. Met het zetten van hun handtekening geven gemeenten hun medewerkers het signaal dat het niet normaal is om onderweg met je telefoon bezig te zijn. De komende tijd volgt een campagne gericht op alle Drentse ambtenaren. Een uniek moment, want hiermee is de provincie Drenthe de eerste provincie waar alle gemeenten MONO-ambassadeur zijn. 

Na het ondertekenen van het convenant verspreiden de gemeenten zelf de MONO-boodschap verder onder hun medewerkers. Hiervoor heeft de Mobiliteitsraad een toolkit ontwikkeld. In de toolkit vinden gemeenten onder andere een ‘Checkplek’: medewerkers en bezoekers kunnen hier nog even rustig en relaxed hun telefoon checken voordat ze op de fiets of in de auto stappen. Daarnaast zijn er video’s, posters en flyers beschikbaar.

Ook Rijkswaterstaat Noord-Nederland tekent
Als partner van de Mobiliteitsraad Drenthe ondertekende ook Rijkswaterstaat Noord-Nederland het convenant. Als beheerder van de rijkswegen in Noord-Nederland heeft de organisatie veiligheid hoog in het vaandel. Ook voor hun medewerkers, die dagelijks veel onderweg zijn. Het MONO-ambassadeurschap is een logische stap in hun streven naar het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Meedoen?

Heeft jouw bedrijf of organisatie ook interesse om zich in te zetten voor Mono? Laat het ons dan weten via info@monodrenthe.nl of (06) 52 47 51 35

Aanmelden