Ga zonder afleiding onderweg: handige tips

10 september 2019 • < 1 minuten leestijd

Op een WhatsApp-bericht reageren, een paar mails beantwoorden of wat afspraken in de agenda checken. Onze telefoons draaien overuren. We willen 24/7 bereikbaar zijn, ook in het verkeer. Hem heel even wegleggen lijkt bijna onmogelijk. Zeker als je voor je werk of je familie en vrienden bereikbaar wil zijn. Toch is het erg belangrijk om MONO te rijden. Oftewel: ongestoord onderweg, zonder gebruik van de mobiele telefoon. Dat is wel zo veilig en ook nog eens heel gemakkelijk!

MONO rijden kan op verschillende manieren. Het veiligste is om uw telefoon zo in te stellen, dat u automatisch tijdens het rijden geen meldingen ontvangt. Wilt u weten hoe? Klik dan hier. Daarnaast kunt u mensen in uw directe omgeving (partner, kinderen, vrienden en collega’s) laten weten dat u onderweg bent, zodat ze u even niet storen. Ook kunt u ook uw telefoon op ‘stil’ zetten en buiten handbereik leggen. Stop de telefoon bijvoorbeeld in uw tas of leg hem op de achterbank. Zo komt u ook minder snel in de verleiding om berichten te checken.

Meedoen?

Heeft jouw bedrijf of organisatie ook interesse om zich in te zetten voor Mono? Laat het ons dan weten via info@monodrenthe.nl of (06) 52 47 51 35

Aanmelden