Hoe stel je je telefoon Mono in?

8 december 2020 • 2 minuten leestijd

Mono rijden is ongestoord onderweg zijn, zonder gebruik van je smartphone. Zodat je je ogen op de weg houdt en niet op je scherm. Maar hoe doe je dat? Heel simpel! Stel je telefoon Mono in. Dat kan op verschillende manieren. Het makkelijkste is om een app te downloaden. De app houdt inkomende berichten of belletjes tegen terwijl jij onderweg bent. Je kunt nog wel je navigatie gebruiken.

Een Android-telefoon Mono instellen

Heb je een Android-telefoon? Dat kun je in de Play-store de In-Traffic Reply app van Samsung downloaden. Je kunt ook je telefoon op de ‘niet-storen-functie’ zetten tijdens het rijden of fietsen. Dat doe je zo:

 1. Tik op ‘Instellingen’.
 2. Bij Android 7.0 en hoger tik je op ‘geluiden en trillen’.
 3. Heb je Android 6.0? Sla dan stap 2 over.
 4. Tik op ‘Niet storen’ (zie je deze optie niet meteen? Swipe dan naar beneden).
 5. Tik op ‘Nu inschakelen’ – Het schuifje wordt blauw en ‘Niet storen’ staat aan. Je kunt ‘Niet storen’ voor en na elke rit aan- en uitzetten.

Mono-apps voor iPhone

iPhone-gebruikers kunnen het beste de Automodus-app van Interpolis downloaden via de App Store. Je kunt ook de ‘niet storen tijdens autorijden-functie’ van je telefoon aanzetten. Dan rijd je altijd Mono als je harder gaat dan 20 km/uur. Mensen die jou proberen te bereiken, krijgen automatisch een berichtje dat je aan het autorijden bent. Je stelt de niet-storen-functie zo in:

 1. Ga naar ‘Instellingen/Niet storen’.
 2. Ga naar ‘Stilte’ – kies ‘Altijd’.
 3. Ga naar ‘Sta oproepen toe’ – stel als gewenst in.
 4. Ga naar ‘Niet storen tijdens autorijden’ – kies ‘automatisch’
 5. Stel je automatische antwoord in.

Andere tips om Mono te rijden

Mono rijden is uiteindelijk meer dan alleen je telefoon op ‘niet storen’ zetten. Om echt Mono te rijden, kun je nog meer doen:

 • Laat vrienden, familie en collega’s weten dat je onderweg bent, zodat zij jou even niet storen.
 • Stop je telefoon in je tas.
 • Gebruik je de telefoon als navigatie? Zet hem in de houder.
 • Moet je op de fiets een telefoontje plegen? Doet dit dan met oordopjes in en met één dopje in je oor, zodat je verkeersgeluiden nog goed meekrijgt.

 

Bovengenoemde tips staan ook op een handige flyer. Klik hier om de flyer te bekijken.

Meedoen?

Heeft jouw bedrijf of organisatie ook interesse om zich in te zetten voor Mono? Laat het ons dan weten via info@monodrenthe.nl of (06) 52 47 51 35

Aanmelden