In Drenthe gaan we voor MONO

1 juli 2019 • < 1 minuten leestijd

Vanaf vandaag is het wettelijk verboden: bezig zijn met je smartphone op de fiets. Wie dat wel doet, riskeert een boete van 150 euro. Want smartphonegebruik op de fiets zorgt geregeld voor ongevallen, ook in Drenthe. De Mobiliteitsraad Drenthe sloeg daarom de handen ineen met de politie, Veiligheidsregio Drenthe, Veilig Verkeer Nederland en ANWB om samen smartphonegebruik in het verkeer tegen te gaan. Ze roepen in Drenthe iedereen op: rij MONO!

MONO staat letterlijk voor één of alleen. MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes of social media posts. Niet alleen op de fiets, maar ook in de auto.

Op Fietse? Telefoon in je broekzak
De komende weken worden fietsers in Drenthe op verschillende manier gewezen op de nieuwe wetgeving. Zo is er op fietspaden, bij bedrijven, op scholen, in stadscentra en bij fietsenstallingen een krijtboodschap te zien. De boodschap herinnert fietsers eraan om hun telefoon op te bergen voor ze op de fiets stappen. Ook via social media is er aandacht voor de nieuwe wet. Tot slot krijgen fietsers bij verschillende verkeersactiviteiten in de provincie handige schoonmaakdoekjes waarmee ze hun telefoon schoon kunnen houden.

Meedoen?

Heeft jouw bedrijf of organisatie ook interesse om zich in te zetten voor Mono? Laat het ons dan weten via info@monodrenthe.nl of (06) 52 47 51 35

Aanmelden