MONO Drenthe

Provincie Drenthe sloeg begin 2019 de handen ineen met de twaalf Drentse gemeenten, Veiligheidsregio Drenthe, Veilig Verkeer Nederland, de politie en ANWB om smartphonegebruik in het verkeer tegen te gaan. Met de MONO zakelijk aanpak stellen ze zich tot doel om bij bedrijven een nieuwe sociale norm te creëren. Werkgevers en –nemers moeten het niet normaal meer vinden om in het verkeer met hun telefoon bezig te zijn. Hoe? Door vóór vertrek nog even je telefoon te checken, zodat je daarna ongestoord onderweg kunt gaan.

Om dit te bewerkstelligen, is er een speciale toolkit ontwikkeld waarmee bedrijven een zogeheten ‘Checkplek’ kunnen inrichten. Dat is een plek binnen het bedrijf waar medewerkers rustig en relaxed nog even hun telefoon kunnen checken voordat ze op de fiets of in de auto stappen. De toolkit zit daarnaast vol met allerlei andere middelen om medewerkers te stimuleren MONO te rijden.

Fietsende scholieren
De partners richten zich niet alleen op bedrijven, maar ook op fietsende scholieren. Op de fiets met je telefoon bezig zijn, is sinds 1 juli 2019 verboden. Doe je het wel, dan riskeer je een boete van 150 euro. Die handhaving is belangrijk, maar er is meer nodig. De Drentse partners bedenken daarom een speciale aanpak gericht op scholieren van 10 t/m 18 jaar. Meer hierover lees je op www.indrenthefietsenwemono.nl.

Meedoen?

Heeft jouw bedrijf of organisatie ook interesse om zich in te zetten voor Mono? Laat het ons dan weten via info@monodrenthe.nl of (06) 52 47 51 35

Aanmelden