Univé gaat voor MONO!

14 februari 2020 • 2 minuten leestijd

Sinds gisteren is het officieel: Univé gaat voor MONO. De coöperatie riep tijdens een speciale bijeenkomst in Assen alle medewerkers op om zich vanaf nu niet meer af te laten leiden door hun telefoon in het verkeer. Zowel de directie, het management als de medewerkers zetten hun handtekening om te laten zien dat ze achter deze afspraak staan. De bijeenkomst in Assen was tegelijkertijd de aftrap van een campagne van de Mobiliteitsraad Drenthe om smartphonegebruik in het verkeer tegen te gaan.

De Mobiliteitsraad ontwikkelde de afgelopen periode samen met de politie, Veiligheidsregio Drenthe, Veilig Verkeer Nederland en ANWB een MONO-aanpak voor bedrijven. Het doel van die aanpak is om een nieuwe sociale norm te creëren; check vóór vertrek nog even je telefoon, zodat je daarna ongestoord onderweg kunt gaan. Om bedrijven hierbij te ondersteunen, is er een speciale toolkit ontwikkeld waarmee bedrijven een zogeheten ‘Checkplek’ kunnen inrichten. Dat is een plek binnen het bedrijf waar medewerkers rustig en relaxed nog even hun telefoon kunnen checken voor ze op de fiets of in de auto stappen. De toolkit zit daarnaast vol met allerlei andere middelen om medewerkers te stimuleren MONO te rijden.

Samen richting Nul verkeersslachtoffers

Univé is sinds vorig jaar ambassadeur van Samen richting Nul verkeersslachtoffers in Drenthe en zet zich om die reden extra in voor verkeersveiligheid, waaronder smartphonegebruik in het verkeer. Etienne de Cooker, directeur Schade bij Univé, is trots op het enthousiasme waarmee de medewerkers het initiatief omhelzen. “Het handmatig gebruik van een mobiele telefoon onderweg is natuurlijk niet voor niets verboden, strafbaar zelfs. Het leidt enorm af. Wanneer we bestuurders van de risico’s weten te overtuigen, kunnen we een echte gedragsverandering bereiken. Een veiliger verkeer voor je omgeving, je kinderen en jezelf. Zelfs als we maar één ongeval voorkomen met MONO rijden bij Univé, is het al de moeite waard. Daarom is het fantastisch dat alle vandaag aanwezige medewerkers hun handtekening zetten onder “Rij MONO” alsof het een vanzelfsprekendheid is. En eigenlijk is het dat ook natuurlijk.”

Meedoen?

Heeft jouw bedrijf of organisatie ook interesse om zich in te zetten voor Mono? Laat het ons dan weten via info@monodrenthe.nl of (06) 52 47 51 35

Aanmelden