Wat levert MONO rijden jou en jouw organisatie op?

9 juni 2023 • 2 minuten leestijd

Ben je regelmatig onderweg voor je werk? Of zitten je collega’s tijdens werktijd regelmatig achter het stuur? Dan heeft het veel voordelen om als organisatie MONO te rijden. Welke voordelen dat zijn, lees je in dit blog.

MONO-ambassadeur zijn, betekent dat iedereen binnen de organisatie het normaal vindt om ongestoord onderweg te zijn, zonder afleiding door je mobiele telefoon. Je telefoon check je dus vóór vertrek, zodat je in het verkeer niet met je telefoon bezig te hoeft zijn. En is je collega onderweg? Dan wacht je tot hij of zij op plaats van bestemming is, voor je belt of een berichtje stuurt. Maar wat levert dit jou en jouw organisatie precies op?

  1. Ongestoord onderweg zijn levert minder stress op.

    Je hoeft je maar op één ding tegelijk te concentreren en je geen zorgen te maken over het feit dat je niet direct reageren kan op een appje of mailtje van een collega. Die druk om te reageren, leggen we onszelf op. Door goede afspraken te maken, kun je als werkgever een deel van die druk wegnemen.

  2. Door je aandacht bij het verkeer te houden, verklein je de kans dat je een ongeluk veroorzaakt.

    Iedere seconde die je op je telefoon kijkt, brengt een extra risico met zich mee. Met alle gevolgen van dien. Ruim 40 procent van alle zakelijke ritten is 1 tot 5 keer per jaar betrokken bij een aanrijding, blijkt uit onderzoek van Webfleet Solutions. Afspraken maken over MONO rijden in je organisatie zorgt voor meer focus op het verkeer en daarmee voor minder schade aan bedrijfsvoertuigen. Met het belangrijkste doel: meer veilige ritten voor jou en je collega’s.

  3. MONO rijden draagt bij aan goed werkgeverschap.

    In de huidige krappe arbeidsmarkt is het menselijk kapitaal in je organisatie van essentieel belang. Goed werkgeverschap is een belangrijk aspect om werknemers aan boord te houden en om nieuwe medewerkers aan te trekken. Als werkgever wil je daarom een veilige werkomgeving creëren, óók als je werknemers veel tijd in hun auto doorbrengen. Zo kun je fysieke hulpmiddelen aanbieden in bedrijfswagens om MONO rijden eenvoudig te maken, bijvoorbeeld in de vorm van een telefoonhouder.

 

MONO rijden heeft dus veel meer voordelen dan alleen bijdragen aan de verkeersveiligheid. Minder stress en minder schades voor jouw organisatie bijvoorbeeld. Door MONO-ambassadeur te worden, draag je uit dat dit belangrijk is in je organisatie. En dat zal weer positief bijdragen aan een positief imago van jouw organisatie.

Samen maken we het verkeer veiliger

Ongeveer een derde van alle gereden kilometers in Nederland heeft een zakelijk doel. Door als bedrijven en organisaties in Drenthe samen aandacht te hebben voor MONO rijden, hebben we een wezenlijk aandeel in het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Overtuigd? Meld je dan aan en doe mee!

Fred Sprenger is al MONO ambassadeur. Benieuwd naar zijn verhaal en beweegredenen? Bekijk dan hier zijn verhaal.

Deze organisaties gingen je al voor: Univé, RTV Drenthe, Provincie Drenthe, Drentse Golfclub Gelpenberg, Rijkswaterstaat Noord Nederland, Gemeente Aa en Hunze, Gemeente Assen, Gemeente Borger-Odoorn, Gemeente Coevorden, Gemeente de Wolden, Gemeente Hoogeveen, Gemeente Noordenveld, Gemeente Tynaarlo, Gemeente Westerveld, Gemeente Emmen, Gemeente Meppel, Gemeente Midden-Drenthe.

Meedoen?

Heeft jouw bedrijf of organisatie ook interesse om zich in te zetten voor Mono? Laat het ons dan weten via info@monodrenthe.nl of (06) 52 47 51 35

Aanmelden