Werknemers willen hulp bij veilig rijden

14 juli 2020 • < 1 minuten leestijd

Maar liefst 71 procent van de werknemers wil dat een werkgever hen helpt om veilig aan het verkeer deel te nemen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Dat kan bijvoorbeeld door MONO rijden te stimuleren. Maar hoe doe je dat als werkgever precies?  

Uit het onderzoek van VVN blijkt dat zeven op de tien werknemers graag ziet dat werkgevers bellen in het verkeer voor hen onmogelijk maakt. Dat zou werknemers namelijk een rustiger gevoel geven.  Daarnaast helpt een relaxte rijstijl ook bij het tegengaan van stressklachten. En dit is hard nodig: ruim een kwart (27 procent) van alle werkende Nederlanders die voor hun werk onderweg zijn, geeft aan dat zij tijdens zakelijke ritten meer gehaast aan het verkeer deelnemer dan wanneer zij privé onderweg zijn.  

Wat kunnen werkgevers doen?
De provincie Drenthe biedt ondersteuning aan werkgevers door middel van de Drentse MONO-campagne en de bijbehorende toolkit. De MONO-toolkit is bedoeld voor Drentse bedrijven en zit vol mooie voorlichtingsmiddelen om medewerkers te stimuleren MONO te rijden. In dit artikel zetten wij al een aantal handige coronaprooftips voor werknemers op een rij. 

Meedoen?

Heeft jouw bedrijf of organisatie ook interesse om zich in te zetten voor Mono? Laat het ons dan weten via info@monodrenthe.nl of (06) 52 47 51 35

Aanmelden